288 SIDOR
INBUNDEN
FORMAT 18 x 24 CM
ISBN 978-91-7469-011-8
PRIS 320 KR


BESTÄLL

LADDA NER LÄSPROV
Jane Fredlund

Stora antikboken

Fakta, tumregler, priser

"Årets bästa julklapp!" Tidningen Antik & Auktion

"Högsta betyg! Den perfekta boken för dig som vill skaffa dig en grundläggande koll i antikdjungeln." Tidningen Pralin

Hur gammalt är vinglaset? Vad betyder stämplarna på min porslinstallrik? När inföll nybarocken?

Och hur gör jag bäst ren min mässingsljusstake? Vad kostar en ljuskrona från sent 1800-tal? Vad kan man fynda på sommarauktionen? Hur kan man veta om möbeln är äkta? Hur bjuder man på en auktion?

Jane Fredlunds nya bok är ett PRAKTVERK, fylld med fakta, tumregler och fallgropar kring antikviteter, deras skötsel, tillverkare, prisnivåer, ålder och material. Här behandlas glas, porslin, möbler, speglar, ljuskronor, klockor, koppar, mässing, silver och tenn. Här finns också ett avsnitt som behandlar trädgårdsmöbler och sommarauktioner.

Boken inleds med 30 sidor STILÖVERSIKT – från gotiken till 2000-talet – med illustrativa bilder av Cilla Hallbert. Här finns också en lång rad STÄMPEL-
KARTOR, bl a från Gustavsberg och Rörstrand.

En mycket vacker bok, illustrerad med 400 färgfotografier och cirka 100 teckningar.

Jane Fredlund är författare till ett 20-tal böcker om antikviteter, bl a Moderna antikviteter, och är vår mest allround-kunniga antikexpert. Hon arbetar även som journalist och skriver i Antik & Auktion och i tidningen M.
Topplistan:
1. Barnens stora sagoskatt
2. Godisboken
3. Swedish traditions
4. Handbok för svenskar
5. Alla dessa stadsvandringar
Vi har som vanligt monter på BOK&BIBLIOTEK i Göteborg 25-28/9. Välkommen förbi B03:60 och träffa oss och våra författare.
Vår agent har sålt de finska rättigheterna för VINTERNS GODA till förlaget Otava. Utgivning under 2014. Likaså har SUCCÉMETODEN 5:2 sålts till Norge.
Vill du ha vårt NYHETSBREV? Anmäl till johanna@ordalaget.se