160 SIDOR
INBUNDEN
FORMAT 21 x 23 CM
ISBN 978-91-85465-93-4
PRIS 290 KR


BESTÄLL
Thomas Lerner

Hejdå, ekorrhjulet!

Människor som går mot strömmen

Att göra som alla andra är inte svårt. Men går man mot strömmen måste man fundera över sina livsval och hur man vill forma sin framtid.

I den här rikt illustrerade boken porträtteras ett 20-tal människor som bytt spår i livet. De har velat få mer tid för sig själva, byta jobb eller dra ner på sin konsumtion.

Möt Christer, som sa upp sig från jobbet och startade ett café i Båstad. Möt fotbollsstjärnan Tina Nordlund som var bäst i Sverige när hon drabbades av ätstörningar. I dag har hon uppnått en ny balans i livet. Sonja och Harald tröttnade på livet i storstaden och flyttade ut på landet. Jörgen och Fredrik startade Tidsverkstan – för att uppmuntra människor att förbättra vardagen för sig själva och sina nära. En av topparna i svenskt näringsliv, Arne Mårtensson, hoppade av och gav sig ut på sitt livs äventyr tillsammans med sin hustru.

Här möter du också Göran, Gunilla, Christian, Masum och många fler. De har olika bakgrund, är olika gamla och kommer från olika delar av landet. Men en sak har de gemensamt:
De har alla medvetet valt hur de vill leva sitt liv.

I boken medverkar också flera forskare, bl a vår tids tidsguru Bodil Jönsson och Pernilla Jonsson som studerat enkelheten.

Thomas Lerner är journalist på DN och hade under hösten 2009 en artikelserie på Insidan i DN om människor som hoppat av ekorrhjulet. Några av dem finns med här.

Boken är rikt illustrerad med färgfotografier.
Topplistan:
1. Bättre hälsa med bönor
2. Päronmorsan - Familjekalender 2018
3. Titta in i dinosauriernas värld
4. En bästis, tack!
5. Sticka till dig själv
Nu finns vår barnboksfigur MIFFY på kläder hos HENNES & MAURITZ! Det känns otroligt roligt!
Vår duktiga agent Amelie Bennet har nu sålt rättigheterna för STICKA TILL DIG SJÄLV till Norge.
Vill du ha vårt NYHETSBREV? Anmäl till johanna@ordalaget.se